• page_head_bg

Kamajuan aplikasi tina plastik rékayasa khusus poliéter éter keton (PEEK)

Poliéter éter keton (PEEK) munggaran dikembangkeun ku Imperial Chemical (ICI) dina 1977 sareng resmi dijual salaku VICTREX®PEEK di 1982. Dina 1993, VICTREX ngagaduhan pabrik produksi ICI sareng janten perusahaan mandiri.Weigas boga rentang lega produk poli (éter keton) di pasar, kalawan kapasitas ayeuna 4,250T / taun.Salaku tambahan, pabrik VICTREX® poli (éter keton) katilu kalayan kapasitas taunan 2900T bakal diluncurkeun dina awal 2015, kalayan kapasitas langkung ti 7000 T / a.

Ⅰ.Bubuka keur kinerja 

Toong salaku produk pangpentingna poli (aril éter keton, struktur molekul husus na méré polimér résistansi suhu luhur, kinerja mékanis alus, lubrication diri, processing gampang, résistansi korosi kimiawi, retardant seuneu, stripping résistansi, résistansi radiasi, stabilitas insulasi, résistansi hidrolisis sareng pamrosésan anu gampang, sapertos prestasi anu saé, ayeuna diakui salaku plastik rékayasa termoplastik pangsaéna. 

1 Résistansi suhu luhur

Polimér sareng campuran VICTREX PEEK biasana ngagaduhan suhu transisi gelas 143 ° C, titik lebur 343 ° C, suhu denaturasi termal dugi ka 335 ° C (ISO75Af, serat karbon kaeusi), sareng suhu jasa kontinyu 260 ° C (UL746B, euweuh eusian). 

2. Ngagem lalawanan

Bahan polimér VICTREX PEEK nyayogikeun gesekan anu saé sareng résistansi ngagem, khususna dina sasmita kelas gesekan anu dirobih tahan, dina rupa-rupa tekanan, laju, suhu sareng kasarna permukaan kontak. 

3. lalawanan kimiawi

VICTREX PEEK mirip sareng baja nikel, nyayogikeun résistansi korosi anu saé dina kalolobaan lingkungan kimia, bahkan dina suhu anu luhur.

 

4. Seuneu haseup lampu sarta non-toksik

 

VICTREX ngintip bahan polimér stabil pisan, sampel 1.5mm, kelas ul94-V0 tanpa retardant seuneu.Komposisi sareng kamurnian alami tina bahan ieu ngamungkinkeun pikeun ngahasilkeun sakedik haseup sareng gas upami aya seuneu.

 

5. lalawanan hidrolisis

 

Polimér sareng campuran VICTREX PEEK tahan ka serangan kimia ku cai atanapi uap tekanan tinggi.Bagian anu didamel tina bahan ieu tiasa ngajaga sipat mékanis tingkat luhur nalika dianggo terus-terusan dina cai dina suhu sareng tekanan anu luhur.

 

6. Sipat listrik alus teuing

 

VICTREX PEEK nyayogikeun kinerja listrik anu saé dina sajumlah frékuénsi sareng suhu.

 

Salaku tambahan, bahan polimér VICTREX PEEK ogé ngagaduhan kamurnian anu luhur, perlindungan lingkungan, pamrosésan anu gampang sareng ciri anu sanés.

 

Ⅱ.Panalungtikan ngeunaan status produksi

 

Kusabab pamekaran suksés PEEK, kalayan kinerja anu saé sorangan, éta parantos disukai ku jalma-jalma sareng gancang janten fokus panalungtikan énggal.Runtuyan modifikasi kimiawi sareng fisik sareng paningkatan PEEK parantos ngalegaan widang aplikasi PEEK.

 

1. modifikasi kimiawi

 

Modifikasi kimiawi nyaéta ngarobah struktur molekul jeung aturanana polimér ku cara ngenalkeun gugus fungsi husus atawa molekul leutik, saperti: ngarobah proporsi gugus keton éter dina ranté utama atawa ngawanohkeun gugus séjén, branching crosslinking, gugus ranté samping, block copolymerization. sarta kopolimerisasi acak dina ranté utama pikeun ngarobah sipat termal na.

 

VICTREX®HT™ jeung VICTREX®ST™ nyaéta PEK jeung PEKEKK, masing-masing.Babandingan E/K VICTREX®HT™ jeung VICTREX®ST™ dipaké pikeun ngaronjatkeun daya tahan suhu luhur polimér.

 

2. modifikasi fisik

 

Dibandingkeun sareng modifikasi kimiawi, modifikasi fisik langkung seueur dianggo dina prakna, kalebet paningkatan ngeusian, modifikasi campuran sareng modifikasi permukaan.

 

1) Padding ningkatna

 

Tulangan pangeusian anu paling umum nyaéta tulangan serat, kalebet serat gelas, tulangan serat karbon sareng tulangan serat Arlene.Hasil ékspérimén nunjukkeun yén serat gelas, serat karbon sareng serat aramid gaduh pangirut anu hadé sareng PEEK, ku kituna aranjeunna sering dipilih salaku pangisi pikeun ningkatkeun PEEK, ngadamel bahan komposit berprestasi tinggi, sareng ningkatkeun kakuatan sareng suhu jasa tina résin PEEK.Hmf-grades mangrupikeun komposit serat karbon énggal ti VICTREX anu nawiskeun résistansi kacapean anu unggul, kamampuan mesin sareng sipat mékanis anu saé dibandingkeun sareng séri VICTREX PEEK anu dieusi serat karbon kakuatan tinggi ayeuna.

 

Dina raraga ngurangan gesekan jeung maké, PTFE, grafit jeung partikel leutik lianna mindeng ditambahkeun pikeun ngaronjatkeun tulangan.Wear Grades dirobih khusus sareng dikuatkeun ku VICTREX kanggo dianggo dina lingkungan anu ngagem tinggi sapertos bantalan.

 

2) Blending modifikasi

 

Toong nyampur sareng bahan polimér organik kalayan suhu transisi gelas anu luhur, anu henteu ngan ukur tiasa ningkatkeun sipat termal komposit sareng ngirangan biaya produksi, tapi ogé gaduh pangaruh anu hadé dina sipat mékanis.

 

VICTREX®MAX-Series™ mangrupikeun campuran bahan polimér VICTREX PEEK sareng résin polimida termoplastik (TPI) EXTEM®UH otentik dumasar kana Plastik Inovatif SABIC.Bahan polimér MAX Series ™ anu berprestasi luhur kalayan résistansi panas anu saé dirancang pikeun nyumponan paménta pikeun bahan polimér PEEK anu langkung tahan suhu luhur.

 

VICTREX® T Series mangrupikeun campuran anu dipaténkeun dumasar kana bahan polimér VICTREX PEEK sareng Celazole® polybenzimidazole (PBI).Éta tiasa ngahiji sareng tiasa nyumponan kakuatan anu diperyogikeun, résistansi ngagem, karasa, ngarayap sareng sipat termal dina kaayaan suhu anu paling nungtut.

 

3) modifikasi Surface

 

Panalitian VICTREX, anu dilakukeun ku kolaborasi sareng Wacker, produsén silikon cair, nunjukkeun yén polimér VICTREX PEEK ngagabungkeun kakuatan silikon anu kaku sareng fleksibel sareng sipat napel tina plastik rékayasa sanés.Komponén ngintip sakumaha sisipan, coated kalawan karét silicone cair, atawa komponén ganda téhnologi suntik molding, bisa ménta adhesion alus teuing.Suhu kapang suntik VICTREX PEEK nyaeta 180 ° C. Panas laten na ngamungkinkeun curing gancang tina karét silicone, sahingga ngurangan siklus suntik sakabéh.Ieu kaunggulan tina téhnologi molding suntik dua-komponén.

 

3. Nu séjénna

 

1) palapis VICOTE™

 

VICTREX parantos ngenalkeun palapis dumasar PEEK, VICOTE™, pikeun ngungkulan jurang kinerja dina seueur téknologi palapis ayeuna.Lapisan VICOTE ™ nawiskeun suhu anu luhur, résistansi ngagem, kakuatan, daya tahan sareng résistansi goresan ogé rupa-rupa kauntungan kinerja anu luhur pikeun aplikasi anu kakeunaan kaayaan ekstrim sapertos suhu luhur, korosi kimia sareng ngagem, boh dina industri, otomotif, ngolah dahareun, semikonduktor, éléktronika atawa bagian farmasi.Lapisan VICOTE™ nyayogikeun umur jasa anu langkung panjang, ningkatkeun kinerja sareng fungsionalitas, ngirangan biaya sistem sadayana, sareng ningkatkeun kabébasan desain pikeun ngahontal diferensiasi produk.

 

2) Pilem APTIV™

 

Pilem APTIV™ nawiskeun kombinasi unik tina sipat sareng fitur anu aya dina polimér VICTREX PEEK, ngajantenkeun aranjeunna salah sahiji produk pilem kinerja tinggi anu paling serbaguna anu sayogi.Film APTIV anyar serbaguna sareng cocog pikeun sababaraha aplikasi, kalebet pilem geter pikeun spiker telepon sélulér sareng spiker konsumen, insulasi kawat sareng kabel sareng jaket pungkal, konverter tekanan sareng diafragma sensor, ngagem permukaan tahan pikeun produk industri sareng éléktronik, substrat listrik. sarta insulasi aviation dirasakeun.

 

Ⅲ, widang Aplikasi

 

PEEK geus loba dipaké dina aerospace, otomotif, éléktronika, énergi, industri, semikonduktor jeung widang médis saprak peluncuran na.

 

1. Dirgantara

 

Aerospace mangrupikeun widang aplikasi pangheubeulna PEEK.Kakhususan aeroangkasa ngabutuhkeun pamrosésan anu fleksibel, biaya pamrosesan anu murah, sareng bahan anu hampang anu tiasa tahan lingkungan anu parah.PEEK tiasa ngagentos alumunium sareng logam sanés dina bagian-bagian pesawat sabab luar biasa kuat, kimia inert sareng tahan seuneu, sareng tiasa gampang dibentuk janten bagian-bagian anu kasabaran anu alit.

 

Jero pesawat, aya geus kasus sukses kawat abah clamp na pipe clamp, impeller agul, kamar engine cecekelan panto, insulasi nutupan pilem, fastener komposit, dasi kawat sabuk, kawat abah, leungeun baju corrugated, jsb radome éksternal, badarat gear hub panutup, panutup manhole, fairing bracket jeung saterusna.

 

résin ngintip ogé bisa dipaké pikeun nyieun batré pikeun rokét, bolts, kacang jeung bagian pikeun mesin rokét.

 

2. Smart kasur

 

Ayeuna, industri otomotif beuki merlukeun kinerja ganda tina beurat wahana, minimization ongkos na maximization kinerja produk, utamana ngungudag masarakat kanyamanan jeung stabilitas kandaraan, beurat AC saluyu, Windows listrik, airbags jeung parabot sistem marake ABS ogé. nambahan.Kaunggulan résin ngintip, kayaning kinerja termodinamika alus, résistansi gesekan, dénsitas lemah sareng ngolah gampang, anu garapan pikeun nyieun suku cadang mobil.Bari biaya processing ieu greatly ngurangan, teu ngan beurat bisa ngurangan nepi ka 90%, tapi ogé hirup layanan bisa dijamin keur lila.Ku alatan éta, ngintip, salaku diganti tina stainless steel sarta titanium, dipaké pikeun nyieun bahan panutup jero mesin.Manufaktur bantalan otomotif, gaskets, anjing laut, cingcin clutch sareng komponenana séjén, sajaba transmisi, marake jeung aplikasi sistem AC ogé loba.

 

3. Éléktronik

 

VICTREX ngintip boga ciri résistansi suhu luhur, résistansi maké, résistansi korosi, volatility low, ékstraksi low, nyerep Uap low, panyalindungan lingkungan jeung retardant seuneu, stabilitas ukuranana, processing fléksibel, jsb Hal ieu loba dipaké dina komputer, handphone, papan sirkuit, printer, diodes lampu-emitting, accu, saklar, konektor, hard disk drive jeung alat éléktronik lianna.

 

4. Industri Énergi

 

Milih bahan anu pas sering ditingali salaku salah sahiji faktor konci pikeun pangwangunan anu suksés dina industri énergi, sareng dina taun-taun ayeuna VICTREX PEEK parantos janten langkung populer di industri énergi pikeun ningkatkeun kinerja operasional sareng ngirangan résiko downtime anu aya hubunganana sareng gagalna komponén.

 

VICTREX ngintip beuki dipaké ku industri énergi pikeun résistansi panas tinggi na, résistansi radiasi, résistansi hidrolisis, timer lubrication, résistansi korosi kimiawi jeung kinerja listrik alus teuing, kayaning subsea terpadu wiring abah pipelines, kawat jeung kabel, konektor listrik, sensor downhole. , bantalan, bushings, gears, cingcin rojongan jeung produk lianna.Dina minyak sareng gas, PLTA, geothermal, tanaga angin, tanaga nuklir, tanaga surya diterapkeun.

 

Pilem APTIV™ sareng palapis VICOTE™ ogé seueur dianggo di industri.

 

5. Lain

 

Dina industri mékanis, résin ngintip ilahar dipaké pikeun nyieun valves compressor, cingcin piston, anjing laut jeung sagala rupa awak pompa kimiawi jeung bagian klep.Ngagunakeun résin ieu tinimbang stainless steel nyieun impeller tina pompa vortex écés bisa ngurangan gelar maké jeung tingkat noise, sarta manjangkeun umur layanan na.Salaku tambahan, panyambungna modéren mangrupikeun pasar poténsial sanés sabab PEEK nyumponan spésifikasi bahan rakitan pipa sareng tiasa dibeungkeut dina suhu anu luhur ngagunakeun rupa-rupa elém.

 

Industri semikonduktor ngembang ka arah wafers gedé, chip leutik, garis narrower jeung ukuran lebar garis, jsb VI CTRex ngintip bahan polimér boga kaunggulan atra dina manufaktur wafer, processing hareup-tungtung, pamrosésan jeung inspeksi, jeung processing back-tungtung.

 

Dina industri médis, résin PEEK bisa tahan nepi ka 3000 siklus autoclaving dina 134 ° C, nu ngajadikeun eta cocog pikeun pabrik parabot bedah jeung dental kalawan syarat sterilization tinggi anu merlukeun pamakéan diulang.résin ngintip bisa némbongkeun kakuatan mékanis tinggi, résistansi stress alus sarta stabilitas hidrolisis dina cai panas, uap, pangleyur jeung réagen kimiawi, jsb Ieu bisa dipaké pikeun rancang rupa-rupa alat médis merlukeun disinfection uap suhu luhur.Toong henteu ngan boga kaunggulan beurat hampang, non-toksik sarta lalawanan korosi, tapi ogé mangrupa bahan pangdeukeutna ka rorongkong manusa, nu bisa organik digabungkeun jeung awak.Ku alatan éta, ngagunakeun résin PEK ka rancang rorongkong manusa tinimbang logam mangrupa aplikasi penting séjén tina NGintip dina widang médis.

 

Ⅳ, Prospek

 

Marengan ngembangkeun sains jeung teknologi, jalma bakal jadi beuki loba luhur ka sarat bahan, utamana dina kakurangan énérgi ayeuna, pangarang leungitna beurat nyaeta unggal perusahaan kudu mertimbangkeun patarosan, kalawan plastik tinimbang baja nyaeta trend dilawan. tina ngembangkeun bahan pikeun plastik rékayasa husus ngintip paménta "universal" bakal beuki loba, ogé bakal beuki loba widang aplikasi lega.


waktos pos: 02-06-22